Zomerborrel: welkome onderbreking

21 september, 2017

 

JCC brengt jeugdig elan en mee….

Een zeer welkome onderbreking in de activiteiten-luwe zomervakantie. Dat was voor tientallen  aanwezigen de Zomerborrel 2017 die woensdagmiddag 9 augustus werd gehouden in restaurant De Rietschans aan de oever van het Paterswoldsemeer. De Zomerborrel is bedoeld om leden van de Commerieele Club Groningen die niet op vakantie zijn, de gelegenheid te geven onderling even bij te praten en uit te blazen. Deze middag gaf ook de Jongeren Commerciële Club acte de presance. En niet een beetje ook, want het aantal jongere bezoekers aan de Zomerborrel was verrassend hoog en droeg zeker bij aan de geanimeerde, energieke sfeer deze middag.

Dat een groot deel van Groningen op vakantie was, was duidelijk te zien aan het Paterswoldsemeer, waar het normaliter op een fraaie zomermiddag een drukte van belang is, maar deze keer waren er heel in de verte slechts enkele zeiltjes te zien. Maar op de oever bij De Rietschans zoemde het van stemmen.

Vanwege de afwezigheid van Harm Post werden de honneurs deze middag waargenomen door Heleen van Balen, vice-voorzitter. Zij begon haar zomer-speech met een actueel grapje: “Beste allemaal!”, in plaats van “beste dames en heren”, zo begroette ze op hippe, gender-neutrale wijze de aanwezige leden van de GCC en JCC. Ze vertelde onder meer over plannen om de banden met de JCC aan te halen, onder meer door de communicatie van de twee verenigingen beter op elkaar af te stemmen.

De samenwerking tussen GCC en JCC was deze middag ook een gespreksonderwerp voor de vele aanwezigen, zo bleek.

Bart Joling, voorzitter van de JCC zegt daarover desgevraagd: ‘Wat mij leuk lijkt is wanneer beide verenigingen elkaar nog wat meer versterken, waardoor er een beter netwerk ontstaat. De oudere leden van de CCG, vaak de beslissers in de economie, samen met de jeugd, waar misschien nog wat vaker sprake is van branie en bravoure’, aldus Joling. Wat hem betreft hoeven beide verenigingen beslist niet te worden samengevoegd. Het is wel belangrijk om je eigen identiteit te behouden. Je moet je leden blijven boeien, en jongere leden hebben nu eenmaal een ander levenspatroon dan oudere. Maar het is wel heel goed dat beide achterbannen zo veel mogelijk met elkaar in contact komen’, zo zei hij.

Dat vindt ook Natasja Huizenga, bestuurslid bij de JCC, voorzitter van de divisie nieuwe leden. ‘Je bent lid van een netwerkvereniging om contacten te leggen. Dan is het ook heel nuttig om leden van de CCG te leren kennen.’.

Volgens Sanne Rolsma, secretaris van de JCC zijn de gezamenlijke bijeenkomsten met de GCC zeer waardevol. ‘Maar ik denk dat we er wel iets op moeten verzinnen dat de leden van beide verenigingen sneller mengen tijdens bijeenkomsten en iet in aparte groepjes blijven staan. Vaak ga je nu eenmaal staan bij mensen die je al kent, maar het is juist goed om nieuwe contacten te leggen. Misschien kun je dat oplossen door het organiseren van speeddates. Of door op beide websites zaken te integreren’, aldus Sanne. Dat laatste zou dan een klusje kunnen zijn voor Geert Smit, die het afstemmen van beide websites technisch mogelijk moet gaan maken.

En wat vonden leden van de CCG van deze zomerborrel? ‘Prima! Het is prettig iedereen even weer te ontmoeten in de zomerperiode. Ik vind de Commercieele Club écht leuk: de sfeer is goed, er zijn vaak interessante lezingen. Het is eigenlijk een soort vriendenclub’, zegt Jan Buwalda, zelfstandig fotograaf.

Erelid Paul Dijkstra geniet ook deze middag. ‘De Zomerborrel is belangrijk. Maar íedere borrel is belangrijk! Sommige mensen denken dat wij hier komen om zaken te doen, maar die gedachte, dat is foute boel! Zaken doen is geen doel, integendeel. Je komt om te netwerken en eventueel afspraken te maken. Daar gaat het om. Dus: nooit zaken doen tijdens een borrel!’. O.k, dan: we geven het maar even aan u door!

Layla Koopal zorgt deze middag voor een bijzonder stijlvol element. Ze is getooid met een fraaie, korenblauwe zomerhoed. ‘Ja, ik draag hem met zeer veel plezier. Het past bij de ambiance. Is feestelijk. En vrouwelijk!’, aldus Layla met de haar kenmerkende glimlach, die dergelijke hoeden overigens zelf ook verkoopt.