Zomerborrel Commercieele Club Groningen geeft harde kern Groningse economie welkome “break”

18 september, 2019

De zomerborrel die de Commercieele Club Groningen woensdag 7 augustus organiseerde in het Strandpaviljoen aan de Meerweg, werd dit jaar druk bezocht. Er kwamen tientallen leden die gebruik maakten van de mogelijkheid om even bij te praten en informatie uit te wisselen. Kennelijk voorziet deze borrel in een behoefte, want het is een van de weinige gelegenheden om elkaar in de zomer te treffen. Anders zou de zomerstop van de verenigingsactiviteiten ook wel héel erg lang duren, van eind juni tot eind augustus.

Er stond tijdens deze borrel op de eerste verdieping van het Strandpaviljoen niets op de agenda, behalve dan onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van de zomer, de zon, het uitzicht over het Paterswoldsemeer en van prettig gezelschap.

‘Hier staat de harde kern van ondernemend Groningen die zorgt dat de economie doorgaat!’, aldus voorzitter Harm Post tegen de aanwezigen.

Harm Post kondigde aan dat de Commercieele Club er in was geslaagd om opnieuw een topspreker naar Groningen te halen. De ambassadeur van de VS in Nederland, Pete Hoekstra, komt op 15 oktober naar de club om een lezing te geven. ‘Ware het niet dat er geruchten gaan dat hij hoofd van de veiligheidsdienst wordt.’ Maar in dat geval komt er ongetwijfeld aan andere topspreker. 

Riekje Tijmes (ING) nieuw lid Commercieele Club Groningen

De gelederen van de Commercieele Club Groningen zijn sinds begin dit jaar versterkt met de komst van Riekje Tijmes. Ze is senior private banker bij ING, en meestal werkzaam op het hoofdkantoor van deze bank in Groningen aan het Hereplein.

Woensdag 7 augustus was ze één van de aanwezigen tijdens de zomerborrel van de Commercieele Club aan het Strandpaviljoen.

‘Officieel ben ik lid van de CCG sinds 1 januari. Voor die tijd was ik tien jaar lang met veel plezier lid van het Commercieel Centrum Assen. Maar ondanks het feit dat het me daar goed beviel, besloot ik lid te worden van de CCG omdat ik graag mijn netwerk in Groningen wil versterken’, zegt Riekje desgevraagd.

Overigens komt ze wel in een vertrouwde omgeving want Riekje studeerde ooit aan de Hanzehogeschool Groningen, HEAO bank- en verzekeringswezen.

Ze hoopt tijdens de verenigingsactiviteiten veel andere leden te ontmoeten. Maar ze verheugt zich ook op bijeenkomsten met boeiende sprekers, die niet alleen je kennis vergroten, maar ook een bron van inspiratie zijn. Bij haar vorige vereniging in Assen was ze ook betrokken bij het organiseren van verenigingsactiviteiten, iets dat ze met veel plezier deed.

Op 15 oktober hoopt ze veel van haar vrienden en kennissen uit Assen terug te zien, want dan organiseert de Commercieele Club Groningen een gezamenlijke bijeenkomst voor de Noordelijke netwerkverenigingen.

Wouter Gudde (FC Groningen) nieuw lid Commercieele Club 

‘Veel nieuwe gezichten!’, liet een van de aanwezigen bij de zomerborrel van de Commercieele Club Groningen zich op 7 augustus ontvallen. En inderdaad: het gaat goed met de belangstelling voor dit oudste zakelijke netwerk van Noord-Nederland. Eén van de nieuwe gezichten die middag tijdens de zomerborrel was dat van Wouter Gudde (35). Hij werd in februari benoemd tot algemeen directeur van FC Groningen als opvolger van Hans Nijland.

Nijland was lid van de Commercieele Club en kennelijk zien ze bij FC Groningen de waarde van het lidmaatschap bij het opbouwen van een nieuw netwerk en hebben ze Gudde op de voordelen er van gewezen. Overigens is Wouter Gudde zelf in september al gastheer van de Commercieele Club, want dan is er een bijeenkomst voor CCG-leden in de Euroborg.

Wouter Gudde werd geboren in Schiedam in 1984 en was zelf ooit speler in het betaalde voetbal, onder meer bij RKC Waalwijk en Excelsior. Hij werd in juli 2014 commercieel directeur bij Excelsior, waar hij in de voorgaande vier jaar al andere commerciële functies bekleedde.