s’Amuse van Ineke de Boer naar Roald Reitsema

15 juli, 2019

s’Amuse Cateraar, de BuitenSociëteit en de Coendersborg hebben sinds 1 mei jl. een nieuwe eigenaar. Roald Reitsema heeft de bedrijven overgenomen van Ineke de Boer.

De Boer en Reitsema zijn geen onbekenden: de twee werken al meer dan dertien jaar intensief samen. Dat maakt dat De Boer er alle vertrouwen in heeft dat het bedrijf op een ‘s’Amusewaardige’ manier, zoals ze het noemt, wordt voortgezet. “Dat betekent voor mij dat er door het hele team met veel aandacht aan de gast en aan details, smaak en stijl wordt gewerkt,” aldus Ineke de Boer.

Dertig jaar
Ineke de Boer startte s’Amuse dertig jaar geleden aan de Pottebakkersrijge onder de naam Traiteur Service. In 2007 werd De Boer naast eigenaar van s’Amuse ook eigenaar van Café de Sleutel. Twee jaar later kwam de BuitenSociëteit erbij en weer vijf jaar daarna kwam ook de Coendersborg onder leiding van De Boer. Ook de BuitenSociëteit en de Coendersborg worden door Reitsema overgenomen. Café de Sleutel blijft wel onder leiding van De Boer.

Adviserende rol
Helemaal vertrekken doet De Boer niet. Zeker de eerste jaren zal ze deels ‘op de vloer’ en deels in een adviserende rol betrokken blijven.

Roald Reitsema laat weten met veel zin en energie aan dit nieuwe hoofdstuk te zijn begonnen.