Palingparty zomers hoogtepunt Heroriëntatie koers Commercieele Club

14 juli, 2019

Afgelopen twee, drie maanden hebben we in het bestuur goed nagedacht over de vraag wat willen we zijn en hoe we ons blijvend kunnen onderscheiden van andere clubs. Een heroriëntatie was ook wel een beetje nodig, want onze staturen en missie stammen uit 1946. En bijna niemand van de leden was toen al geboren.

Het bestuur heeft nagedacht over de vraag: ‘Hoe kunnen we ons meer profileren en hoe zorgen we voor een koers die aanspreekt. We willen die koers verleggen maar de goede dingen blijven, zoals de Palingparty en het Kerstgala. Maar onze profilering willen we wél wat aanpassen. We zijn een Vereniging en hebben als doel om de economische kracht van Noord-Nederland door kennis en kwaliteit van onze leden te delen met Onderwijs, Overheid en Ondernemers in “het meest ondernemende netwerk” van de regio ‘.

De Commercieele Club Groningen wil de komende tijd haar banden aanhalen met overheid en onderwijsorganisaties. Want de Groningse economie heeft veel baat bij goede contacten tussen de “drie o’s”: onderwijs, overheid en ondernemers. Als netwerkclub hopen we in de toekomst ook meer leden afkomstig uit overheid en onderwijs te verwelkomen, zodat de leden ook professionals uit deze sectoren van de Groningse economie kunnen ontmoeten. Dat is goed voor ieders netwerk en uiteindelijk is dat in het belang van de Groningse economie.

De Commercieele Club Groningen onderscheidt zich van andere netwerkverenigingen door een combinatie van ‘zelfverzekerdheid en optimisme’. ‘We willen verbinden en we zijn resultaatgericht. We koesteren onze tradities, maar we staan ook open voor nieuwe ontwikkelingen. Vandaar ook dat we de banden hebben aangehaald met de Jongeren Commerciële Club en met de Commercieele Club Groningen Senioren’. Ook qua communicatie heeft de Commercieele Club al een stevige slag gemaakt. ‘Het enige dat we nu nog wat verder willen optuigen zijn de sociale media’.

We hopen je tijdens de tijdens de Zomerborrel van woensdag 7 augustus a.s. te mogen begroeten. Mocht je dan echter op vakantie zijn? Dan wensen wij je alvast een fijne vakantie en zien wij je graag bij een volgende bijeenkomst.

Met een zonnige groet van het bestuur!