Palingparty opnieuw grote trekpleister Commercieele Clubs

20 september, 2018

Het was zéer gezellig en zéer druk bij de traditionele Palingparty aan de vooravond van de zomervakantie. Leden zowel van de Commercieele Club Groningen, als van de Commercieele Club Groningen Senioren, én het bestuur van de Jongeren Commerciële Club Groningen (JCC) waren in groten getale naar dit evenement gekomen in de Buiten sociëteit, het statige gebouw van zeilvereniging VWDTP aan de Meerweg in Groningen. Wie waren er deze middag allemaal?

Nou, misschien kunnen we haast beter vragen wie er níet waren, want zeer veel leden van de drie verenigingen waren op het evenement afgekomen. Sinds enkele jaren is de paling afkomstig van palingvisser Gaele Postma. Hij heeft een eigen palingrokerij aan de Reitdiepskade in Zoutkamp, met zijn palingboot, ZK6. Volgens Gaele is de paling afkomstig uit het Reitdiep. De leden van de Commerciële Clubs konden zonder schuldgevoel proeven van de lekkere paling want Postma zet zich al jaren in voor het duurzaam verbeteren van de palingstand. En mét succes, want volgens Gaele is de palingstand aanzienlijk verbeterend, vooral omdat ze veel gemakkelijker vanuit zee het Reitdiep in kunnen zwemmen.

Maar genoeg over de paling!

Alle aanwezigen werden van harte welkom geheten voor vice-voorzitter Heleen van Balen, omdat voorzitter Harm Post helaas door omstandigheden wat later zou komen.

De zon zorgde voor een honderd procent zomerse sfeer, waardoor iedereen ontspannen op het terras kon netwerken en oude contacten kon aanhalen. Een van de leuke kanten van de palingparty is dat het aan de vooravond van de zomervakantie is: na een half jaar hard werken kan iedereen even uitblazen, in de wetenschap dat de zomervakantie in aantocht is.

Onder de aanwezigen deze middag ere-lid Paul Dijkstra en oud-voorzitter Dolf Vogd. Vanuit Friesland was Robert Wielinga afgevaardigd, voorzitter van de zustervereniging Friese Zaken.

Voor het eerst aanwezig was Bettie van Veen-Baarveld, eigenaar van het bedrijf TeleMissie, dat zorg draagt voor de acquisitie van advertenties van het ledenblad Consigne. Ze doet dat met veel succes, waardoor niet alleen in juli maar ook weer in december pracht-edities van dit best gelezen Groningse ondernemersblad verschijnen.

De senioren waren uitstekend vertegenwoordigd in de personen van Jan Benninga, in december nog de trotse winnaar van de ‘Zilver Draden Trofee’, en momenteel bestuurslid. Ook Marije de Jeeger, eveneens bestuurslid bij de Senioren, genoot deze middag zichtbaar van het gezelschap, de zon en de sfeer.

Citaat van de dag mochten we deze middag noteren uit de mond van Bart Joling, voorzitter van de Jongeren Commerciële Club Groningen (JCC), en in het dagelijks leven eigenaar en oprichter van Iten, een bedrijf dat marathon lopers inspireert, stimuleert, faciliteert en kleedt. “Er gaat niks boven een lekker palinkje!”, aldus Bart. Een beetje simpele constatering misschien, maar juist eentje die de ontspannen en ongedwongen sfeer van deze middag voorafgaande aan de zomer precies typeerde. Er hoefde even niets meer, alleen even op adem komen! (en netwerken).