Op bezoek bij top-biofarmaceutisch bedrijf InnoCore

20 februari, 2018

Super-leerzaam, maar ook gewoon gezellig!’ En: ‘Alweer een bedrijf in Groningen waar ik nauwelijks iets van wist, maar dat wel bij de wereldtop hoort!

Zo maar enkele reacties na afloop van het bedrijfsbezoek van leden van de Commercieele Club Groningen aan het biofarmaceutisch bedrijf InnoCore op woensdagmiddag 7 februari. Het betrof het eerste bedrijfsbezoek van de CCG van het jaar. De opkomst was opnieuw hoog: tientallen leden van de CCG maakten gebruik van de mogelijkheid kennis te maken met een toonaangevend Gronings bedrijf.

InnoCore is gevestigd in hartje Groningen in een kantoorpand aan de Zielstraweg, vlákbij het UMCG. De CCG-leden werden deze middag hartelijk welkom geheten door Johan Lindemulder, waarnemend voorzitter van de Commercieele Club, en door Jan Hendriks, directeur van InnoCore. ‘We danken u voor de ontvangst. Het past ook mooi in de traditie van de CCG om jaarlijks een bezoek te brengen aan het bedrijf dat de Groninger Ondernemingsprijs heeft gewonnen!’, aldus Johan Lindemulder.

InnoCore won afgelopen maand november de Ondernemingsprijs 2017. Het bedrijf maakt zelf geen medicijnen, maar wel verpakkingsmateriaal voor geneesmiddelen dat kan worden ingebracht in het menselijk lichaam. Daar zorgt het voor een gereguleerde afgifte van een medicijn. Als het is uitgewerkt lost het polymeer waarvan de verpakking is gemaakt vanzelf op. Belangrijk voordeel van deze manier van medicijntoediening is dat er minder bijwerkingen zijn, maar ook minder kosten voor patiënt en zorgaanbieder.

              

Er werken inmiddels ruim veertig zeer hoog opgeleide onderzoekers en medewerkers, onder wie velen uit het buitenland. Het klantenbestand bestaat uit internationale farmaceutische en biotech bedrijven waar InnoCore in moderne en goed uitgeruste laboratoria R&D werkzaamheden voor uitvoert.

‘Het gaat gelukkig héel goed met ons bedrijf. Sinds 2014 is het aantal medewerkers verdubbeld. Het is mooi dat we zo’n internationaal personeelsbestand hebben, met veel jonge mensen. En het is ongekend hoe betrokken de werknemers hier zijn. Mensen werken hier vaak net zolang door totdat de fluit gaat’, vertelde directeur Jan Hendriks. Hij verwacht dat zijn bedrijf de komende vijf jaar nog stevig door zal groeien en dat er dan mogelijk een nieuw bedrijfspand zal moeten worden betrokken. ‘We hebben enorm groeipotentieel voor de toekomst!’, aldus Jan Hendriks.

Was het enkele tientallen jaren geleden nog zo dat afgestudeerden farmacie of scheikunde nagenoeg automatisch uit Groningen vertrokken na afloop van hun studie omdat er hier geen banen waren, inmiddels is dat tij aan het keren en lijkt Groningen niet alleen een belangrijke ICT stad, maar ook al enigszins een stad met een belangrijke biomedische industrie.

Na afloop van het werkbezoek kreeg Jan Hendriks van Johan Lindemulder een uitzonderlijk lange Groninger koek van Knol aangeboden.

Daardoor weten nu ook de internationale medewerkers van InnoCore wat voor delicatesse dát is, want er was meer dan genoeg koek om alle medewerkers minstens een week lang van de trakteren…!