Nina Poort (Effektief Groep) houdt inspirerende lezing voor Commercieele Club Groningen

23 september, 2020

Hoe slaag je er in om in deze coronatijd, een periode met grote turbulentie in de economie, je bedrijf in de benen te houden? Dat was het onderwerp van een lezing van Nina Poort, operationeel directeur van het schoonmaakbedrijf Effektief Groep uit Groningen, voor leden van de Commercieele Club Groningen op maandagavond 14 september jl. Dat gebeurde tijdens een door enkele tientallen leden bezochte bijeenkomst in De Coendersborg.

Om maar meteen het antwoord te geven op de vraag in de eerste zin: ook de Effektief Groep heeft het lastig in deze coronatijd. Maar het bedrijf denkt toch door te kunnen blijven groeien, alleen wel in een lager tempo dan begin dit jaar werd gehoopt en verwacht.

Schoonmaakbedrijf Effektief behoort met haar tweeduizend medewerkers en een omzet van zestig miljoen euro tot de grootste particuliere werkgevers van Groningen. Het bedrijf heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt, deels door overnames en deels autonoom.

Sinds de corona-crisis ziet de toekomst er echter wel anders uit dan aanvankelijk gedacht. Het bedrijf
hoopte in vijf jaar te kunnen groeien tot een omzet van honderd miljoen euro. 

Deze ambitie zal het bedrijf wel moeten bijstellen omdat veel van haar klanten actief zijn in de evenementenbranche, een van de door de corona-crisis zwaarst getroffen sectoren. Maar het bedrijf gaat er vanuit toch nog groei te kunnen realiseren.

Volgens Nina Poort is een van de verklaringen voor de groei te danken aan de manier van werken van de Effektief Groep, met een organisatie zonder te veel managers.

Platte organisatie
‘Wij onderscheiden ons doordat we een “plat bedrijf” willen zijn, met zo min mogelijk tussenlagen. Op die manier houden we ook de meeste slagkracht’, zo vertelde ze over het succes van Groningens snelst groeiende schoonmaakbedrijf.