Nieuwjaarswandeling: frisse start 2018 in zonovergoten en winters Norg

22 januari, 2018

Leden van de Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club Groningen zijn het nieuwe jaar gezond van start gegaan. Ze namen zondag 7 januari deel aan een Nieuwjaarswandeling door de bossen in Norg en hadden het geluk dat die dag de meest zonnige in maanden was. Het leek daardoor wel een winterwandeling in Oostenrijk of Zwitserland! De Nieuwjaarswandeling is een traditie van de JCC en het was voor het eerst dat ook de Commercieele Club mee deed. Gezien de reacties na afloop zou deze Nieuwsjaarwandeling wel eens een mooie nieuwe traditie kunnen worden voor beíde verenigingen, want zowel de JCC-ers als de CCG-ers vonden het een prachtige dag.

         

 

          

’s Morgens om elf uur werden de tientallen deelnemers hartelijk ontvangen door voorzitters Harm Post van de Commercieele Club Groningen en Bart Joling van de Jongeren Commerciële Club. Volgens Harm Post vormde de wandeling in elk geval een uitstekend begin van het nieuwe jaar. ‘In het kader van Healthy Ageing zijn wij ons bij de Commercieele Club Groningen er zeer goed van bewust dat “zitten het nieuwe roken” is. En als ook de JCC-leden er zo over denken, dan wordt 2018 een gezond jaar voor ons allemaal!’, zo betoogde Harm Post.

De wandelaars vertrokken vanuit Bospaviljoen ‘De Norgerberg’ aan de Langeloërweg in Norg. Het betrof een wandeling van ruim vijf kilometer, dus dat was voor alle deelnemers prima te doen. Maar tijdens de wandeling was er ook een kennisquiz en werd iedereen in vier afzonderlijke groepen verdeeld, en kon men vragen beantwoorden die te maken hadden met de Groningse economie of met de leden van de verenigingen.

De Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club zijn beide netwerkorganisaties. Dat betekent uiteraard dat het doel van de vereniging is dat mensen elkaar leren kennen en zo hun netwerk kunnen vergroten. Het lijkt alsof een wandeling daar een uitstekend middel voor is, want tijdens de wandeling maak je dan weer een praatje met die, en dan weer een praatje met iemand anders, op een zeer natuurlijke en ontspannen wijze.

Zeker dankzij het zeer zonnige weer liep iedereen ontspannen keuvelend door de omgeving van Norg. Maar na anderhalf uur waren de meesten wel blij dat men weer terug was bij de start om in ‘De Norgerberg’ te genieten van een heerlijke en welverdiende kop snert.