Leden Commercieele Club gevraagd te helpen bij zoektocht culturele oefenruimtes in Groningen

23 september, 2020

Heeft u een bedrijfsruimte over waar u momenteel misschien niets mee doet? Een hal, kantoor, garage, schuur, lege stal of grote zolder? Bij het kunstencentrum VRIJDAG zouden ze daar héel blij mee zijn.

De dringende vraag werd maandagavond 14 september gesteld door Pim Luiten, lid van de Commercieele Club Groningen en directeur van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst in de St. Jansstraat in Groningen. Hij stelde zijn vraag op de ‘zeepkist’ in De Coendersborg.

Meer dan 200.000 Groningers maken kunst in hun vrije tijd. Ze doen dit alleen of samen, in groepsverbanden zoals bands, koren, orkesten, theatergezelschappen of fanfares. Veel van deze groepen hebben door de coronamaatregelen grotere ruimtes nodig om te repeteren of te presenteren.

VRIJDAG Advies organiseert daarom de actie “Ruimte voor Cultuur!”

‘We zoeken organisaties en bedrijven die ruimte beschikbaar hebben waar gerepeteerd of gepresenteerd kan worden. We denken niet alleen aan de reguliere ruimtes zoals bij buurthuizen en culturele instellingen, maar ook aan sportzalen, bedrijfsruimtes (bijv. een kantine), zalencentra, kerken etc’, aldus Pim Luiten.

Heeft u ruimte beschikbaar? Mail VRIJDAG Advies en daar leggen ze de verbinding met de culturele verenigingen die op zoek zijn.

Vermeld in uw e-mail de afmetingen, voorzieningen (zoals bijvoorbeeld stoelen of een piano) en wanneer de ruimte beschikbaar is.

‘We zoeken niet alleen ruimtes voor in de avonduren, maar ook voor overdag en in de weekenden’, aldus Luiten. 

Klik hier voor meer informatie – https://bijvrijdag.nl/advies/nieuws/heb-jij-ruimte-voor-cultuur/