Kookworkshops grote trekpleister bij Commercieele Club Groningen

21 maart, 2018

‘Meedoen aan deze kookworkshop is niet alleen gezellig en lekker, maar het is ook een uitstékende manier om nieuwe mensen te ontmoeten. ‘Het gaat heel gemakkelijk dat je van iemand die je aan het begin van de avond nog niet kende aan het einde heel erg veel weet en dat je er dan een interessant contact bij hebt! Dit is zomaar een citaat van één van de deelnemers aan de kookworkshops van de Commercieele Club Groningen op 19 maart. Deze workshops werden zeer druk bezocht.

                             

                             

De Commercieele Club Groningen is continu op zoek naar activiteiten waar mensen met veel plezier aan deelnemen, waar ze iets van leren en bovenal waar ze nieuwe contacten kunnen leggen. Begin dit jaar was er bijvoorbeeld de Winterwandeling in Norg, georganiseerd samen met de Jongeren Commerciële Club Groningen (JCC), en ook was er een lezing over geuren in het Academiegebouw.

Maandagavond 19 maart waren er dus de kookworkshops, al was het niet voor het eerst dat leden van de CCG samen kookten. Maar deze maandagavond de 19e was de belangstelling zó groot dat er Kookworkshops werden gehouden op drie locaties in de stad: bij Cook-ING, bij Dennis Cooking Place en in café ‘De Sleutel’.

                                                 

Tijdens deze avonden bleek ook dat de Commercieele Club Groningen een vitale vereniging is, want er kwamen ook leden die recent lid waren geworden.

De redactie van deze nieuwsbrief was aanwezig bij de kookworkshop van Cook – Ing aan de Pottebakkersrijge. Cook-Ing is een afhaal- en bezorgrestaurant van Inge Janknegt, waar mensen biologisch en vegetarisch eten kunnen afhalen of bestellen. Maar dus ook voor het volgen van een workshop.

De circa vijftien deelnemers aan deze workshop werden namens het bestuur van harte welkom geheten door bestuurslid Lars Evers en door eigenaresse Inge Janknegt, die net die dag terug was gekomen van haar huwelijksreis. Ze straalde en blaakte van energie en vertelde de deelnemers alles over de midden-oosten keuken. Van Palestijnse humus tot ganoush en van parelcouscous tot malabi-puddingen met rozenwater.

Ook qua eetcultuur is de Commercieele Club Groningen dus momenteel weer helemaal hip and happening, want het schijnt dat vegetarisch en biologisch eten momenteel helemaal ‘in’ is.