Kerstgala 2019 in Forum Groningen, ‘op gruw’lijk mooie plek’

28 januari, 2020

Het Kerstgala is traditiegetrouw het hoogtepunt van het verenigingsjaar van de Commercieele Club Groningen. Maar in december werd dat wel héél letterlijk genomen, omdat de CCG er in was geslaagd om als eerste vereniging een gala te organiseren in restaurant NOK in het toen pas geopende Forum Groningen, op de hoogst mogelijke plek in Groningen.

                           

De keuze voor het Forum was een voltreffer, want de leden waren in groten getale gekomen om het gebouw te bewonderen, maar uiteraard ook om van het gala én van elkaars aanwezigheid in de donkere dagen voor Kerst te genieten.

                         

Omdat ook de leden van de Jongeren Commercieele Club (JCC) en de Commercieele Club Groningen Senioren voor het gala waren uitgenodigd, was het een evenement waar mensen van alle leeftijden van genoten.

Dat er ook jongeren bij waren, was te horen aan een prachtige rap, uitgevoerd door de voorzitters van CCG, JCC en Senioren. In de vrolijke rap werd de CCG bezongen als die club “van Lars Evers, en Inèz Falkena, Bart Giezen, Ruth Pruim, Paul de Haan, Harm Post en Jacqueline: zij besturen de club met veel discipline’. En vervolgens: “Deze club die de drie O’s bindt door een leuk program. Club van palingparty, diepgang en commercie. Stimuleert psyche, ondernemerschap en fantasie. Club die je er bij houdt, zelfs in de vakantie”.

En zo werden al rappend ook de JCC en de Senioren omschreven. Over de JCC: ‘ De netwerker, kennisnerd en de tinderaar, een extra biertje op de vrijdag is vaak geen bezwaar.’ En over de Senioren: ‘De senioren van de Jannen, Kappenburg en Benninga, daar waar ook partners bij betrokken zijn. Onze bijeenkomsten altijd goed bezocht en met sfeer, en dat is voor alle bestuurders een grote eer’.

                           

Meer diversiteit?
In de raps over de drie clubs stond ook een kleine kritisch noot, of liever gezegd een wens: het is nog steeds een behoorlijk witte club, het zou wel wat diverser mogen. “Drie Commerciële Clubs jong, midlife, oud met pit, veel vrouwen maar verder zijn we toch wat wit. Diversiteit is wat ons kan versterken. Maar kom op, ’t is f*cking goed hoe we samenwerken’.

En als afsluiter: ‘Ons Kerstgala represent, op dak van Stad. Halleluja, een gruw’lijk mooie plek. Dit is Groningen met onze clubs, te gek!’