Joost van Keulen verheugt zich op terugkeer fysieke evenementen

27 mei, 2021

De Commercieele Club Groningen heeft zich dapper door de corona-tijd geslagen en tal van digitale evenementen en ontmoetingsmogelijkheden voor haar leden georganiseerd, het afgelopen jaar. “Maar volgens mij ben ik niet de enige die nu wel klaar is met die digitale activiteiten en Zoom-gesprekken. Ouderwetse bijeenkomsten, waar je handen kunt schudden en mensen kunt spreken, die mis ik enorm. Maar het ziet er naar uit dat dat snel weer mogelijk is, en dat we deze zomer nog een Zomerborrel kunnen organiseren. Betere tijden komen er aan!”.

Voorzitter Joost van Keulen heeft er alle hoop op dat dit jaar, 2021, toch nog een fantastisch verenigingsjaar zou kunnen worden voor de vereniging. Niet alleen omdat we elkaar weer in levende lijve kunnen ontmoeten, maar ook omdat dit najaar het 75-jarig bestaan zal worden gevierd. En het lijkt er op dat het coronavirus dit najaar behoorlijk zal zijn teruggedrongen.

“Voor onze vereniging gaat er toch echt niets boven fysieke ontmoetingen, en wat mij betreft zijn die digitale mogelijkheden een volwaardig alternatief voor het echte netwerken. Dus ik verheug me er ontzettend op wanneer er binnenkort weer van alles mogelijk is”.

Terugkijkend op het afgelopen jaar vindt hij wel dat de CCG goed haar best heeft gedaan digitale alternatieven aan te bieden, zodat er althans nog enige clubactiviteit behouden kon worden. Een mooi voorbeeld was een evenement met als hoofdgast Jort Kelder, dat digitaal zeer druk werd bezocht. En tot april was er bijna iedere maand wel een digitale activiteit.

Probleem met die digitale evenementen is echter dat het lastig is om informeel met elkaar in contact te komen, en dat is nu net wel een kernactiviteit van een netwerkvereniging. Tijdens de evenementen in het verleden in bijvoorbeeld De Coendersborg zochten mensen elkaar na afloop van het officiële gedeelte op, om nog na te babbelen, en daarvoor is digitaal niet echt een alternatief gevonden.

In elk geval kon begin april wel de Algemene Ledenvergadering worden gehouden, en kon aan alle formaliteiten worden voldaan. Het bestuur is nu op volle sterkte, en ook financieel staat de club er zeer gezond voor.

Balans zakelijk en gezellig?

Elders in deze nieuwsbrief is een link naar een video met het CCG-lid Henk Havinga, in de rubriek “De Zeepkist”. Hij was door het bestuur gevraagd om voor de camera zijn visie te geven op het functioneren van de CCG, nadat hij dat eerder al had aangekaart.

Henk Havinga pleit voor een goede balans tussen zakelijke en gezellige evenementen bij de vereniging. Hij pleit er voor dat de leden nog meer voor elkaar kunnen betekenen. Zo zou er een poule moeten komen met (ervarings-) deskundigen die andere leden kunnen helpen die problemen hebben.

“Ik vind dat een hele interessante gedachte, en het tekent de enorme betrokkenheid van Henk Havinga. Wat mij betreft zou ik leden die het zwaar hebben momenteel willen oproepen om mij te bellen, dan kan ik op zoek naar iemand binnen onze vereniging die kan helpen, zodat er een juiste match kan komen. Dat lijkt me al snel een mooi begin. En als er veel mensen zijn die denken dat zo’n poule nuttig is, dan kunnen we dit uiteraard faciliteren”, aldus Van Keulen.

Ook het pleidooi van Henk Havinga voor leden om te blijven werken aan vitaliteit en conditie vindt Joost van Keulen prima. Zelf voelt hij zich er momenteel iets minder door aangesproken, omdat hij net bezig is met een verbouwing van een aangekochte nieuwe woning en hij dus aardig in beweging is. “Ik kan iedereen die wat aan z’n conditie wil doen aanraden om een huis te kopen en te gaan verbouwen. Hoewel: misschien moet ik het ook weer afraden…”, aldus Joost met een glimlach.