Inspirerend theater voor leden Commercieele Club Groningen

27 november, 2018

Heeft u onlangs nog uitzonderlijk dynamische en opmerkelijk geïnspireerde Groningse ondernemers gesproken? Grote kans dat het gaat om leden van de Commercieele Club Groningen!

Zij behoorden tot díe leden die deelnamen aan een netwerkbijeenkomst tijdens de Promotiedagen in Martiniplaza. Daar was namelijk een bijeenkomst georganiseerd in het Inspiratietheater.

               

Dit Inspiratietheater is een nieuwe voorziening tijdens de Promotiedagen, waar markante of opvallende persoonlijkheden worden uitgenodigd. Ook de leden van de Commercieele Club Groningen én van de Jongeren Commerciële Club konden zich er tijdens een clubevenement laten inspireren en wel door Jaap Oostendorp, COO van het innovatieve Groningse bedrijf InnoCore. Hij gaf een lezing tijdens dit druk bezochte ‘Inspiratietheater’, een van de nieuwe attracties tijdens de Promotiedagen in Martiniplaza.

InnoCore Pharmaceuticals won vorig jaar de Groninger Ondernemingsprijs. Het juryrapport van destijds was vol lof. Het bedrijf uit Groningen is als enige ter wereld in staat om uit eiwit opgebouwde medicijnen te verpakken in een polymeer. Na de injectie lost het polymeer langzaam op waardoor het geneesmiddel gedoseerd wordt afgegeven en de werking ervan langer aanhoudt.

Met een internationaal team wordt bij InnoCore dagelijks gewerkt aan de ontwikkeling van minuscule bolletjes en staafjes die deze langdurige afgifte van medicijnen mogelijk maken. Door toepassing van de bio-afbreekbare polymeer technologie die door InnoCore is ontwikkeld, hoeven patiënten veel minder vaak geïnjecteerd te worden.

Chief Operating Officier Jaap Oostendorp gaf niet alleen een helder overzicht van de producten die InnoCore ontwikkelt, hij stond ook stil bij de successen en uitdagingen van een jong en groeiend bedrijf in de dynamische farmaceutische industrie.

         

Na de lezing in het Inspiratietheater vond er op de stand van de gemeente Groningen nog een drukke netwerkborrel plaats, waar nog lang werd nagepraat over het inspirerende verhaal.