Grote belangstelling voor eerste clublunch in restaurant Loetje Groningen

10 februari, 2022

Een grote opkomst en een gezellige sfeer. Zo valt de eerste Clublunch die de Commercieele Club Groningen sinds lange, lange tijd weer organiseerde in een paar woorden samen te vatten. De lunch werd woensdag 9 februari gehouden in restaurant Loetje, het voormalige “Paviljoen De Dame” aan de rand van het Paterswoldsemeer. Daar organiseerde de Commercieele Club Groningen voor het eerst in bijna twee jaar een Clublunch, uiteraard geheel volgens de corona-regels.

De bijeenkomst – waar Wilko Huyink, directeur van Groningen Bereikbaar een toelichting gaf op de werkzaamheden aan het Julianaplein – voorzag duidelijk in een grote behoefte, want de leden hadden elkaar lange tijd niet gezien. “De koe is uit de stal. We mogen weer de wei in!”, zo formuleerde een blije voorzitter Joost van Keulen van de CCG in een welkomstwoord het gevoel dat velen waarschijnlijk deelden. Volgens Joost van Keulen is er een enorme behoefte van de leden om elkaar weer te zien.

“Ik ben blij dat het weer kán! Ik heb de contacten en gesprekken erg gemist, en ben blij dat we elkaar weer kunnen ontmoeten!”, beaamden veel leden.

Volgens de voorzitter heeft het er alle schijn van dat 2022 voor de Commercieele Club een “fantastisch jaar” gaat worden. Wat dit is het jaar dat de uitgestelde lustrumviering plaats zal vinden. Het bestuur heeft tal van activiteiten op de agenda gezet, waaronder ook een nieuwe activiteit: “Après-ski”, op vrijdag 4 maart in café Pronk.

Tijdens deze eerste Clublunch kon iedereen ook kennis maken met tien nieuwe leden die zich de afgelopen periode hadden aangemeld bij de vereniging.

Julianaplein

De CCG had een spreker gevonden over een voor Groningen zeer actueel onderwerp. Directeur Wilko Huyink van Groningen Bereikbaar kon alle ins- en outs vertellen over de nu wel zeer snel naderende werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg,

“U heeft nog precies twee dagen de tijd, maar beter laat dan nooit: het is nu echt tijd om u te verdiepen in de naderende werkzaamheden aan het Julianaplein, als dat nog niet was gebeurd. Aanstaande vrijdag 11 februari start de “operatie Julianaplein”. Dat betekent ernstige hinder in de hele stad. U zult dan écht moeten weten hoe u bereikbaar bent.”

Volgens Wilko Huyink moet iedereen er verdacht op zijn dat het huidige Julianaplein heel spoedig gaat verdwijnen. Daartoe gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert drie maanden lang ernstige verkeershinder op.