Groninger koek met hulp van Joost van Keulen toch in auto van Nina Poort

23 september, 2020

Het is een vele eeuwenoude traditie bij de Commercieele Club Groningen om mensen die een inleiding hebben gegeven als dank een enorme koek mee te geven. Dat kan soms problemen opleveren, zeker wanneer milieubewuste sprekers op de fiets naar De Coendersborg komen.

Maar Nina Poort, directeur van de Effektief Groep was tot haar geluk met de auto gekomen. Dus wilde ze de koek na afloop van haar lezing op maandagavond 14 september in De Coendersborg in haar wagen stoppen.

Dat bleek wat lastiger dan gedacht. Gelukkig bleek Joost van Keulen, voorzitter van de Commercieele Club, bereid om een handje te helpen. Dankzij zijn tips en zijn perfecte ruimtelijk inzicht lukte het de koek in de auto te wrikken. De koek zal vast wel op komen, want bij de Effektief Groep werken inmiddels tweeduizend mensen.

Nina Poort liet weten blij te zijn met de koek. ‘Een deel van mijn  werkweek ben ik in Amsterdam. Daar vertelde iemand mij een keer dat ze bij de Commercieele Club in Groningen waren geweest, waar ze toen een hele bijzondere koek hadden gekregen, met heerlijke nootjes er in. Dat moet haast wel van dezelfde bakker zijn geweest. En nu krijg ik er zelf ook één!’, zo zei ze.