Germen Olivier heeft als JCC/CCG duo-lid hoge verwachtingen van De Commercieele Club

15 juli, 2019

Een tikje onwennig, maar zeer nieuwsgierig bezocht Germen Olivier woensdagmiddag 3 juli de Palingparty van de Commercieele Club Groningen. Olivier, samen met zijn vrouw Irene eigenaar van kledingzaak Flashman in Haren, is sinds enige tijd CCG/JCC duo-lid. Dat betekent dat hij niet alleen nog steeds lid is van de Jongeren Commerciële Club (JCC) maar nu ook van de Commercieele Club Groningen (CCG).

Dit duo-lidmaatschap is enige jaren geleden ingesteld op initiatief van bestuurslid Lars Evers om de overgang van de ene vereniging naar de andere zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zelf was Lars Evers ooit het allereerste duo-lid. Vandaar ook dat Evers als attente gastheer Olivier introduceerde bij veel andere leden van de Commercieele Club Groningen.

Germen is 36 jaar oud en met die leeftijd komt toch een beetje de grens in zicht van het lidmaatschap van de JCC, waar je tot je 38ste lid van kunt blijven.

‘Ik ben 2,5 jaar lid van de JCC en dat lidmaatschap heeft me veel gebracht’, vertelt hij.

Olivier woont nog niet zo lang in het Noorden: zo’n 3,5 jaar. Voordien woonde hij in Ede. Daar was hij werkzaam in diverse functies in de detailhandel. Als bedrijfsleider in een herenmode zaak en als regiomanager van 25 schoenenwinkels. Maar kennelijk stroomt er ondernemersbloed door zijn aderen en daarom besloot hij voor zichzelf te beginnen.

Uiteindelijk kon hij herenmodezaak Flashman in Haren overnemen en verhuisde hij naar het Noorden. ‘Omdat ik helemaal opnieuw moest beginnen, kende ik hier echt helemaal niemand. Daarom besloot ik lid te worden van de Ronde Tafel en van de JCC.’ En dat heeft er inderdaad voor gezorgd dat hij nu een mooi netwerk heeft opgebouwd. Dat netwerk hoopt hij via de CCG nu ook verder uit te bouwen.

Waardering en kennis
‘Ik geloof dat er twee zaken echt belangrijk zijn in het leven. Op de eerste plaats dat het belangrijk is dat je af en toe laat blijken dat je iemand waardeert. Dat geeft voldoening. En op de tweede plaats: kennis verwerven. Dat geeft ook voldoening’. Beide zaken hoopt hij bij de Commercieele Club Groningen te kunnen bereiken.

Wat de waardering betreft, zou hij het prettig vinden wanneer nieuwe kennissen eens in zijn zaak langs zouden komen, na een leuk gesprek. ‘Niet vanwege de verkoop, maar omdat ze belangstelling voor mij of mijn bedrijf hebben gekregen. En of ze dan wel of geen kleding kopen, dat maakt in dit verband echt niet uit’.

En wat de kennisverwerving betreft: ‘Ik geloof in persoonlijke ontwikkeling. Dus ik hoop dan ook regelmatig op bijeenkomsten te komen waar ik iets van opsteek.’

Verjonging
Wat betreft de verjonging van de CCG: daar moet deze vereniging in zijn ogen terughoudend mee omgaan. ‘Ik ben er achter gekomen dat er heel veel kennis zit bij ouderen! En als je elkaar waardeert, kun je daar alleen maar profijt van hebben’, aldus Germen Olivier.