Finale Groninger Ondernemingsprijs staat gepland op 18 november 2021

8 december, 2020

Voorzitter Winfryd de Haan:
“Finale Groninger Ondernemingsprijs staat gepland op 18 november 2021”

“Al snel nadat de impact van de coronacrisis duidelijk werd in het voorjaar, hebben wij als bestuur de knoop doorgehakt en gezegd: we reiken dit jaar de Groninger Ondernemingsprijs niet uit”, vertelt voorzitter Winfryd de Haan. “Bedrijven zijn met hele andere dingen bezig: ze zijn aan het overleven, aan het transformeren naar andere businessmodellen, of ze zijn ontzettend druk omdat ze juist kansen zien in deze crisis. Wij willen ze daarbij zo min mogelijk storen.”

 

Editie 2021
“Toch kijken we al wel vast vooruit naar wat deze crisis betekent voor de Groninger Ondernemingsprijs 2021. Hoe zal die editie eruitzien? Welke criteria hanteren we dan? Om dat uit te vinden, gaan we nog met een groep relaties in gesprek. We gaan letterlijk en figuurlijk ‘om tafel’ met het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid en kijken gezamenlijk naar de nieuwe werkelijkheid. Hoe ziet die eruit? En wat betekent die voor het ondernemerschap en voor het economisch klimaat? En natuurlijk ook: wat zijn de consequenties voor de Groninger Ondernemingsprijs 2021? Moeten we bijvoorbeeld de criteria voor de beste onderneming aanpassen?”

Denk alvast na
“Aan iedereen in ondernemend Groningen vragen wij: denk alvast na over mogelijke kanshebbers voor de Groninger Ondernemingsprijs 2021. De inschrijving is nog niet geopend. Dat doen we pas in het tweede kwartaal van 2021. De Finale staat al wel gepland, die vindt plaats op donderdagavond 18 november in MartiniPlaza. Hopelijk hebben we dan een modus gevonden om deze prachtige prijs weer op een veilige manier uit te kunnen reiken. We houden iedereen op de hoogte.”

Kijk voor meer informatie en de film met het tweegesprek op: www.groningerondernemingsprijs.nl