Eerste Clubbijeenkomst in De Coendersborg: voldoende ruimte aan én tussen de tafels

23 september, 2020

Misschien wel de belangrijkste conclusie na afloop van de eerste nazomerse clubbijeenkomst op maandagavond 14 september: het is prima te doen om een evenement te organiseren in corona-tijd. Althans, in De Coendersborg stonden die avond de tafels ruim uit elkaar en aan elke tafel mochten niet meer dan vier personen aanschuiven. Daardoor kon iedereen voldoende afstand houden, genieten van het diner en aandachtig luisteren naar de inleiding, deze keer van Nina Poort, operationeel directeur van de Effektief Groep.

De bijeenkomst in De Coendersborg was de eerste ‘fysieke’ bijeenkomst met een spreker in meer dan een half jaar tijd. Wel was er in augustus een informele zomerborrel buiten op het terras van restaurant Florentin waar leden elkaar konden ontmoeten. Maar dat was iets vrijblijvender dan de clubevenementen met sprekers.
De bijeenkomst van deze maandagvond 14 september was met enige spanning tegemoet gezien, want de Commercieele Club wil er uiteraard alles aan doen om de leden in een veilige omgeving te ontvangen. Maar het liep deze avond allemaal op rolletjes. Voor de aanwezigen was het prettig om weer even onder de mensen te zijn, zeker voor die leden die sinds corona niet meer op hun kantoor komen.

‘Changer!’
Heel bijzonder deze avond was natuurlijk wel dat iedereen op zijn stoel moest blijven zitten. Zeker aan het eind van de maaltijd, en na een glaasje wijn is het wel prettig om naar bekenden te wandelen en bij te praten. Maar dat zat er nu niet in. In plaats daarvan had de Commercieele Club een list bedacht: in de loop van de avond kon iedereen van plaats verwisselen en aan één van de andere tafels aanschuiven.

En aangezien het leggen van contacten fundamenteel is voor een netwerk-organisatie, was dat een goede zet, want zo kun je wat meer mensen ontmoeten. Alleen zou het misschien nog wat duidelijker kunnen worden aangekondigd dat iedereen na, laten we zeggen een half uur, van plaats kan verwisselen, want sommige leden hadden het niet meegekregen en bleven daardoor op hun plek.

Maar als dit ‘Changer’-momentje duidelijk kan worden ingevoerd zou de Commercieele Club Groningen wel eens een prima formule kunnen hebben gevonden om de leden veilig, ontspannen en in een aangename sfeer te kunnen laten netwerken in ‘good-old’ Coendersborg.