Commercieele Club haalt Zakenvrouw van de Wereld naar Groningen!

28 mei, 2019

Yes! De Commercieele Club Groningen is er in geslaagd een top-spreker naar Groningen te lokken. Een spreker zelfs van wereldformaat! Niemand minder dan de ‘Zakenvrouw van de Wereld’ – een vrouw die deze titel won in mei 2018. Dus: blokkeer allemaal uw agenda, en kom donderdagmiddag 6 juni naar De Rietschans wanneer zij een lezing geeft die menig vrouwelijk én mannelijk ondernemer zal inspireren! Maar wie is zij?

Deze Zakenvrouw van de Wereld 2018 is niemand minder Marion Tjin-Tham-Sjin, die de titel op 16 mei vorig jaar in de wacht sleepte in Londen. Bijzonder is dat Marion min of meer een thuiswedstrijd speelt wanneer ze spreekt in De Rietschans, want ze is Groningse en afkomstig uit Appingedam.

Marion Tjin-Tham-Sjin is oprichter en eigenaar van het bedrijf Splendid China, dat zich er in heeft gespecialiseerd om Nederlandse bedrijven in China te helpen met hun activiteiten.

Tjin-Tham-Sjin heeft kantoren in Appingedam en Sjanghai. Haar bedrijf heeft acht medewerkers. Ze deed mee in de categorie International Business.

Wintrade Conferentie
De prijs die ze in mei vorig jaar won is een initiatief van de Wintrade Conferentie, dat in mei vorig jaar haar gala hield. Deze conferentie had ten doel vrouwelijk ondernemerschap te bevorderen.

Marion – kind van Gronings/Chinese ouders –  zal donderdag 6 juni niet alleen vertellen wie ze is, maar ook spreken over China in het algemeen. Ongetwijfeld zullen sommigen in de zaal weleens in China zijn geweest, maar slechts weinig mensen kennen dit enorme land écht.

Tjin-Tham-Sjin kent China erg goed en met haar bedrijf Splendid China helpt ze Nederlandse zakenmensen die willen exporteren om valkuilen in het zakendoen met China te vermijden.

Wechat
China behoort tot de technologisch meest ontwikkelde landen inmiddels, en Nederlanders kunnen er veel van leren. Daarom zal Marion ook het een en ander vertellen over de populaire app Wechat en hoe deze in het dagelijks leven van China wordt gebruikt. Volgens Marion zal Wechat ook onze Westerse wereld gaan veranderen.

Kortom: zeer veel te leren over zelfstandig ondernemen, het verschil tussen Nederland en China, over zakendoen in China en over de nieuwste technologie. En dat alles verteld door iemand die zich éven thuis voelt in Shanghai als in Groningen.