Commercieele Club Groningen redt het klimaat en nog meer klein club-nieuws…

25 februari, 2019

De Commercieele Club Groningen als redder van het klimaat. Gelooft u dat? Nee? Lees dan verder…

Het was donderdag 7 februari weer genieten geblazen voor leden van de Commercieele Club Groningen die kwamen luisteren naar de lezing van Harm Koopman, van Koopman Logistics. Maar het was niet alleen die lezing die inspireerde, ook het diner. En zeker ook het feit dat iedereen weer eens samen kwam in De Coendersborg, al meer dan tien jaar een soort van vast clubgebouw van de CCG.

Het is leuk om af en toe ergens anders te kijken. Maar dit voelt toch wel als thuiskomen. Het is een beetje ons eigen honk. Je krijgt het gevoel dat wij als jongens en meisjes van de club hier onder elkaar zijn’, aldus één van de disgenoten.

Voorzitter Harm Post gooide als vanouds zijn charmes in de strijd om iedereen welkom te heten. Hij kondigde aan dat hij in een artikel in NRC Handelsblad had gelezen dat dat blad aan ‘fact-checking’ had gedaan en had uitgezocht of de bewering klopt dat we in Nederland al de klimaatdoelstelling voor 2030 halen wanneer we met z’n allen ‘één dag geen vlees eten’. Welnu – lang verhaal kort – dat bleek te kloppen.

‘Nou, dan willen wij daar als Commercieele Club dan aan bijdragen door er voor te zorgen dat jullie tijdens onze komende bijeenkomsten geen vlees meer krijgen. Veel plezier dus, met jullie laatste stukje vlees en eet smakelijk!’, aldus de CCG-voorzitter.

De boeuf Bourguignon bleek overigens uitstekend van smaak.

We zijn benieuwd wat de pot zal schaften, de eerstvolgende bijeenkomst!

Oh ja: nog meer clubnieuws:

  • Op maandag 4 maart is er een bedrijfsbezoek aan de Food Market van Jumbo
  • Koopworkshops zijn er ter gelegenheid van de Clubverjaardag op maandag 18 maart op diverse locaties in de stad
  • Op maandag 1 april is de Algemene Ledenvergadering met aansluitend de uitreiking van de Paul Dijkstra Award in De Coendersborg.
  • Op dinsdag 15 oktober komt de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra, naar Groningen voor het geven van een lezing. Deze lezing is ook voor leden van de Commercieele Clubs uit Friesland en Assen.