Commercieele Club Groningen heeft er weer een Ridder in de gelederen bij!

28 mei, 2019

De Commercieele Club Groningen heeft er een echte Ridder in de gelederen bij. Niet een ouderwetse edelman, maar wel iemand die op grond van eígen verdiensten de titel ‘Ridder’ mag voeren, en wel: Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dat werd bekend én meteen gevierd tijdens de geslaagde Oranjeborrel die die Commercieele Club Groningen vrijdagavond 26 april organiseerde in Café De Sleutel.

De nieuwe Rdder is het CCG-lid Henk de Groot, advocaat en curator bij HS26 Advocaten in Groningen. De Groot (67) is woonachtig in Eelde en vandaar dat hij de versierselen eerder die morgen opgespeld had gekregen door de burgemeester van Tynaarlo. Naast zijn werk als advocaat en als curator in faillissementen functioneerde hij in vele plaatselijke en landelijke commissies binnen de organisatie van de advocatuur.

De Groot had zijn benoeming tot Ridder mede te danken ‘aan zijn uitzonderlijke inzet en gevoel voor rechtvaardigheid en aan zijn functioneren als boegbeeld voor de Groningse advocatuur’. In 2013 nam hij het initiatief tot de oprichting van de ‘Groninger Museum Salon’. Deze Salon doet jaarlijks één of meerdere donaties aan het Groninger Museum en maakt daarmee een aankoop of evenement van het museum mogelijk. 

Hoewel Henk de Groot de onderscheiding dus in Tynaarlo had gekregen, werd het feestje die namiddag gehouden in café De Sleutel.  En dat kwam bijzonder goed uit want in hetzelfde café werd die middag voor de tweede keer in de geschiedenis van de Commercieele Club de Oranjeborrel gehouden.

Het was een zeer informele borrel, waar, zo aan de vooravond van de voorjaarsvakantie, tóch tientallen leden van de Commercieele Club op af waren gekomen. Zij konden in ontspannen sfeer bijpraten en netwerken onder het genot van ladingen bitterballen én van de oranjebitter geserveerd door eigenaresse Ineke de Boer.

           

Voorzitter Harm Post was deze avond niet aanwezig maar de honneurs werden uitstekend waargenomen door bestuursleden als Paul de Haan, Lars Evers en Bart Giezen. Het zou ons niet verbazen wanneer de Oranjeborrel zich zou kunnen ontwikkelen tot een nieuwe traditie, waarbij jaarlijks het glas geheven zal kunnen worden op de Koning én op eventuele volgende lintjes die nog neer zullen dalen op de leden van de CCG.