Commercieele Club Groningen geeft actie ‘Formule 1 naar Assen’ een steuntje in de rug

25 februari, 2019

 

Het tij lijkt te keren voor Assen als locatie voor de Formule 1 Grand Prix in 2020. Leek het er tot voor kort op dat Assen kansloos zou zijn en dat de baan van prins Bernhard in Zandvoort deze grandioze publiekstrekker zou organiseren, nu is Assen toch weer in de race. De Commercieele Club Groningen heeft daar een steentje aan bijgedragen..

Want tijdens het clubevenement op donderdag 7 februari in De Coendersborg mocht een nieuwe Businessclub Grand Prix Assen 2020, de ‘GPA 2020 Business Club’ zich presenteren. Deze club telt al 85 leden en stelt zich ten doel om er alles aan te doen om de Grand Prix naar Assen te halen.

Joost van Keulen, toen nog in functie als wethouder economische zaken van Groningen, hield er een warm pleidooi voor de komst van de Formule 1 Grand Prix naar Assen. Hij deed dat in gezelschap van ondernemer Stef van der Ziel, gesteund door (oud-) horeca ondernemer Renske Bos en door als pitspoes verklede dames van een promotieteam.

Volgens Joost van Keulen heeft Assen zeker kans om Zandvoort te verslaan. ’We gaan dit redden!’

Volgens Van Keulen en Van der Ziel leveren ze beslist geen achterhoede gevecht om de Grand Prix naar Assen te lokken en zijn recente ontwikkelingen juist zeer positief. ‘Heel Nederland zal gaan merken dat wij in het Noorden ijveren voor de Grand Prix in Assen. We starten een actie waar miljoenen mensen wat van zullen merken!’

Volgens internet-ondernemer Stef van der Ziel heeft Heineken onlangs laten weten geen sponsor te willen worden van de Formule 1 in Zandvoort. Ook heeft de minister laten weten geen vijf miljoen euro te willen geven aan Zandvoort. ‘Daardoor zijn ze nu helemaal in paniek in Zandvoort. De publieke opinie in Nederland is ook helemaal op de hand van Assen en in Assen kan de Grand Prix zonder hoge kosten in 2020 worden verreden.’

Dat komt dus vast en zeker goed!