Commercieele Club Groningen: flinke aanwas nieuwe leden

27 november, 2018

Van links naar rechts:
Steven Schaalma, Bert Kingma, Herman Miedema, Jelbrich Peters, Suzanne Snijder, Wilbert Boneschansker, Pim Luiten en Ralph Meijer

De Commercieele Club Groningen is in de groei! Ondernemers en ondernemende mensen uit zeer uiteenlopende branches van de Groningse economie hebben zich de afgelopen maanden aangemeld, waardoor de vereniging een zeer geschakeerde afspiegeling is en blijft van de Groningse economie.

Opvallend wat de nieuwe leden betreft, is dat de Club aantrekkelijk is voor mensen van alle leeftijden, uit alle delen van de provincie en in verschillende fases van hun loopbaan. Enkelen zijn zelfs weer teruggekeerd omdat ze nu in een fase van hun werkzame leven zitten dat ze meer tijd hebben voor de verenigingsactiviteiten. Dat bleek allemaal maandagavond 26 november jl. toen de nieuwe leden officieel welkom werden geheten door voorzitter Harm Post, voorafgaande aan een club-event in de vestiging van Noorderpoort aan de Hora Siccamasingel.

Het is een oeroud gebruik bij de Commercieele Club Groningen dat de nieuwe leden tijdens een bijeenkomst alle informatie krijgen van de voorzitter, die hen dan álles vertelt over de geschiedenis van de Club. De afgelopen maanden hebben zich maar liefst twaalf nieuwe leden gemeld, een aantal dat de altijd al optimistische voorzitter Harm Post nog meer deed stralen dan gewoonlijk. Ledenaanwas is cruciaal om (natuurlijk) verloop te compenseren, maar wanneer méér mensen zich aanmelden dan er vertrekken, dan betekent dat uiteraard groei.

Van de twaalf nieuwe leden waren er acht aanwezig. Het betreft de volgende nieuwe leden:

  • Wilbert Boneschansker is zelfstandig interim-manager en werkte voor hij zich vestigde als zelfstandig ondernemer als financieel directeur bij Groningen Seaports.
  • Pim Luiten is directeur-bestuurder van Vrijdag, het Huis voor Amateurkunst in Groningen. Luiten is geboren Brabander, studeerde in Groningen en werkte jarenlang in Amsterdam. Maar tot zijn grote genoegen werd hij aangenomen als directeur bij Vrijdag en kon hij terug naar Groningen waar het leven toch aangenamer is dan in het drukke Amsterdam. In Groningen moet hij nu leiding geven aan de realisatie van nieuwbouw in de St. Jansstraat en aan een steviger maatschappelijke inbedding van Vrijdag.
  • Ralph Meijer is na in Amsterdam gewerkt te hebben terug in Groningen. Hij is adviseur bedrijfsovernames Rabobank voor de regio noord-oost.
  • Bert Kingma is eigenaar van Adrenna Advocaten, een advocatenkantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht. Het leuke van zijn vak vindt hij dat je overal komt. Hij heeft sinds vijf jaar een eigen kantoor, met momenteel vijf advocaten. Eén van de cliënten is SunWeb, sponsor van Tom Dumoulin die dezelfde hobby heeft als Kingma (wielrennen), zij het dat Dumoulin er wél zijn beroep van heeft gemaakt.
  • Jelbrich Peters is collega-advocaat van Bert Kingma en werkt dus ook voor Adrenna Advocaten. Zij mag een vestiging van dit kantoor in Groningen realiseren. Daarnaast is ze politiek actief bij de gemeenteraad in Tynaarlo.
  • Steven Schaalma is geen architect maar wel eigenaar van een architectenbureau, Sax Architecten. Hij heeft de leiding van dit bedrijf, terwijl ‘echte’ architecten huizen ontwerpen. ‘Ik houd me meer met de technische kant bezig’, aldus Schaalma, die afkomstig is uit Appingedam en al wel een jaar lid is, maar nog niet eerder gelegenheid had de ‘’inwijdingsrituelen” van de nieuwe leden te ondergaan. Zijn hobby is zeilen, maar tijd daarvoor heeft hij bijna niet, zei hij met een glimlach.
  • Herman Miedema heeft al langer contacten met de CCG. Hij pitchte er namelijk drie jaar geleden als start-up. Er werd toen gezegd: ‘Wanneer jij over drie jaar nog bestaat, mag je een jaar gratis lid worden van de CCG!’. Dát had hij in z’n agenda gezet en aangezien hij de drie jaar glorieus heeft overleefd, meldde hij zich aan. Hij heeft een softwareprogramma om werkzoekenden en werkgevers te matchen, onder de naam “Dit Werkt”. Onlangs kreeg hij ook een mooie opdracht uit Amsterdam om daar ook te matchen, aldus de in Stedum woonachtige Miedema.
  • Suzanne Snijder is ook een oude bekende. Eerder was ze al lid van de JCC en van de CCG, maar in verband met gezinsuitbreiding had ze het lidmaatschap enige tijd afgezegd. Maar nu is ze weer helemaal terug. Ze is mede-eigenaar van een softwarebedrijf onder de naam Alledaags, met o.a. een programma om AVG te automatiseren. Ook hebben zij een eigen product ontwikkeld met artificial intelligence, waarbij haar bedrijf zich met name richt op programma’s om te helpen bij het leren.