Commercieele Club Groningen doorbreekt de scherm-moeheid met perfect getimede zonnige Zomerborrel

23 september, 2020

‘Scherm-moe’: sinds enige tijd is er een nieuw woord toegevoegd aan de Nederlandse taal. Veel ondernemers en andere werkenden hebben wel even genoeg van Zoom-vergaderingen, Teams of Skype. Vandaar waarschijnlijk dat de op woensdag 5 augustus geplande Zomerborrel van de Commercieele Club Groningen een groot succes werd: eindelijk kon iedereen weer eens échte mensen in levende lijve zien! Tjonge…. Wég was de scherm-moeheid!

De borrel werd nu eens niet gehouden aan de oevers van het Paterswoldsemeer maar deze keer in een hippe, stadse omgeving. En wel in restaurant Florentin, afgekort “Flo”, in de Oude Gasfabriek in het Ebbingekwartier. Het restaurant is geïnspireerd op de wijk Florentin in Tel Aviv en ging in september 2019 officieel open.

De tientallen leden van de Commercieele Club en de Jongeren Commerciële Club konden in verband met corona buiten op het terras in alle rust en met gepaste onderlinge afstand bijpraten met elkaar.

Voorzitter Joos van Keulen heette iedereen van harte welkom. Maar hij hield het kort: het was geen tijd voor gloedvolle betogen, de gasten kwamen voor elkaar en om te netwerken. Ook oud-voorzitters Harm Post en Dolf Vogd waren van de partij.

Toen begin dit jaar ergens bij het plannen van de activiteiten voor een heel jaar werd vastgelegd dat de zomerborrel op 5 augustus zou worden gehouden kon niemand bevroeden dat we dan al enkele maanden in een corona-crisis zouden verkeren. En dat na vele weken van relatief isolement men wel behoefte zou hebben om weer eens wat mensen te zien.

De borrel was voor velen dus een zeer welkome onderbreking van een zorgelijke zomer. Behalve van elkaar konden de bezoekers overigens ook genieten van de drankjes en hapjes van “Flo”. Deze horecazaak is – zoals gezegd – geïnspireerd op de keuken van Tel Aviv die zich kenmerkt door een combinatie van Mediterrane, Midden-Oosterse en Noord-Afrikaanse smaken. En dat was aan de heerlijke hapjes te proeven.

Kortom, een gezellige bijeenkomst, leuk gezelschap maar….. hopelijk volgend jaar toch maar weer een gewone Zomerborrel zónder corona-zorgen!