Bix Jacobse maakt als CCG/CCGS duo-lid nu alvast kennis met de Senioren

15 juli, 2019

Bix Jacobse zit boordevol energie. En vol plannen en ideeën. Maar toch: hij is 64 jaar inmiddels en hij begint langzaam na te denken over een volgende fase in zijn leven. En daarom is hij sinds kort ook lid van de Commercieele Club Groningen Senioren. Dat betekent dat hij duo-lid is, dus lid is van twee verenigingen tegelijk.

‘Ik ben nog steeds enthousiast en met veel plezier lid van de Commercieele Club Groningen. En daar wil ik ook gewoon lid van blijven. Maar m’n verstand zegt dat er toch een andere fase in m’n leven aan komt. En daar hoort dan ook bij dat ik eens rond wil kijken bij de Senioren. Ook al voel ik me nog lang geen senior’, glimlacht Bix.

Jacobse heeft in het Groningse bedrijfsleven zijn sporen verdiend. Hij is eigenaar van een adviesbureau en investeerder in IT bedrijven. Ook is hij directeur van de GN-IX en lid van de Raad van Bestuur van de Hanzehogeschool.

‘Toen ik nadacht over mijn volgende levensfase dacht ik: ik ben er emotioneel nog niet aan toe om lid te worden van de Senioren. Toen zei Harm Post tegen me: “we gaan een duo-lidmaatschap beginnen!”. Dan kun je wennen aan een volgende fase, en de overgang wordt dan minder “pats-boem”. Je voelt je dan verbonden met beide verenigingen’, aldus Bix.

Jongeren
Overigens heeft Bix Jacobse nu niet alleen wat meer contact met senioren. Nog steeds heeft hij veel contact met jeugdige ondernemers. ‘Ik doe mee aan de “mentorenpool”. Dat betekent dat ik mentor ben voor jonge ondernemers met minder ervaring. Dat is geweldig om te doen: je kennis en ervaring delen met jongere mensen!’, aldus Bix Jacobse.