Bijeenkomst van maandag 11 juni a.s. vanaf 19.30 uur in DOT

24 april, 2018

Op maandag 11 juni a.s. staat onze volgende ‘grote spreker’ gepland. En dit keer is hij ‘buitenaards’ goed!

De heer dr. André Kuipers, astronaut & ambassadeur van de aarde, zal ons op een motiverende, inspirerende wijze meenemen in zijn visie op onderwerpen over ‘Technologie & Innovatie’. Uiteraard zal hij tijdens dit verhaal ook meer vertellen over zijn verblijf in de ruimte. Een mooiere locatie dan ‘DOT’ in Groningen is hier volgens ons niet voor te bedenken.

Omdat we bij DOT over voldoende ruimte beschikken willen wij jou als lid graag iets extra’s bieden. Naast dat je uiteraard zelf uitgenodigd bent, is er bij deze bijeenkomst de mogelijkheid om één gast mee te nemen; leuk om bijvoorbeeld een zakelijke relatie deze mogelijkheid te bieden.

Belangrijk is wel, dat deze gast ook aan de criteria van het CCG-lidmaatschap voldoet. Dit om de aard van de CCG-bijeenkomsten te bewaken. Voor alle duidelijkheid kun je deze criteria hier nog even raadplegen.

De heer dr. André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie is de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door: 11 dagen tijdens missie DELTA in 2004 en 193 dagen tijdens missie PromISSe. Na jaren van training in Houston, Moskou, Keulen, Montreal en Tokio werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd met een Russische Soyoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en te werken. Aan boord was hij niet alleen arts en wetenschapper, maar ook boordingenieur en onderhoudsmonteur. Op 1 juli 2012 keerde André terug en landde met zijn ruimtecapsule in de Kazachse steppe. André Kuipers spreekt voor een grote diversiteit aan toehoorders, van jong tot oud en met zeer uiteenlopende achtergronden. Vanuit zijn ervaring zoomt hij desgewenst in op verschillende aspecten die zijn verbonden met de wereld van de bemande ruimtevaart.

Houd of maak alvast ‘ruimte’ in je agenda en zet een ‘sterretje’ vanaf 19.30 uur. En ja, het is op een ‘maan’dag!