Nieuws & actualiteiten

Nullam non nulla lacus. Fusce mauris diam, lobortis sed luctus eu, interdum sed lectus. Praesent mauris enim, condimentum a ligula a, interdum rhoncus odio.

Nieuwsbrieven

Bekijk hier de verzonden nieuwsbrieven.

Commercieele Club Groningen adviseert over nieuwe strategie FC Groningen

Bij de Commercieele Club Groningen hebben ze veel verstand van voetbal. Althans: van de economische- en marketingkant dan.

Commercieele Club Groningen goed vertegenwoordigd tijdens 28 Augustus Rede in Academiegebouw

De Commercieele Club Groningen (CCG) was goed vertegenwoordigd bij de Vrijheidslezing op woensdag 28 augustus in de aula van het Academiegebouw in Groningen.

Zomerborrel Commercieele Club Groningen geeft harde kern Groningse economie welkome “break”

De zomerborrel die de Commercieele Club Groningen woensdag 7 augustus organiseerde in het Strandpaviljoen aan de Meerweg, werd dit jaar druk bezocht.

En de CCG-scriptieprijs gaat naar….

Voor een zaal vol trotse vrienden en familie kregen ruim 63 afgestudeerde studenten van de opleidingen Commerciële Economie, waaronder ook studenten van de Johan Cruyff Academy en Ondernemerschap & Retailmanagement hun diploma in het atrium van de Hanzehogeschool.

s’Amuse van Ineke de Boer naar Roald Reitsema

s’Amuse Cateraar, de BuitenSociëteit en de Coendersborg hebben sinds 1 mei jl. een nieuwe eigenaar. Roald Reitsema heeft de bedrijven overgenomen van Ineke de Boer.

Bix Jacobse maakt als CCG/CCGS duo-lid nu alvast kennis met de Senioren

Bix Jacobse zit boordevol energie. En vol plannen en ideeën. Maar toch: hij is 64 jaar inmiddels en hij begint langzaam na te denken over een volgende fase in zijn leven. En daarom is hij sinds kort ook lid van de Commercieele Club Groningen Senioren. Dat betekent dat hij duo-lid is, dus lid is van twee verenigingen tegelijk.

Germen Olivier heeft als JCC/CCG duo-lid hoge verwachtingen van De Commercieele Club

Een tikje onwennig, maar zeer nieuwsgierig bezocht Germen Olivier woensdagmiddag 3 juli de Palingparty van de Commercieele Club Groningen. Olivier, samen met zijn vrouw Irene eigenaar van kledingzaak Flashman in Haren, is sinds enige tijd CCG/JCC duo-lid. Dat betekent dat hij niet alleen nog steeds lid is van de Jongeren Commerciële Club (JCC) maar nu ook van de Commercieele Club Groningen (CCG).

Palingparty zomers hoogtepunt Heroriëntatie koers Commercieele Club

Afgelopen twee, drie maanden hebben we in het bestuur goed nagedacht over de vraag wat willen we zijn en hoe we ons blijvend kunnen onderscheiden van andere clubs. Een heroriëntatie was ook wel een beetje nodig, want onze staturen en missie stammen uit 1946. En bijna niemand van de leden was toen al geboren.

Wereldzakenvrouw van het Jaar Marion Tjin-Tham-Sjin inspireert vrouwelijke én mannelijke leden CCG

Groningen heeft voor het eerst in de geschiedenis een ‘Wereldzakenvrouw van het Jaar’ voortgebracht. Maar de kans is groot dat Groningen straks een soort hofleverancier wordt voor deze titel, want vrouwelijke leden van de Commercieele Club Groningen (CCG) kennen nu het antwoord op de vraag: ‘Hoe sleep ik de titel Zakenvrouw van de Wereld’ in de wacht.

Commercieele Club Groningen heeft er weer een Ridder in de gelederen bij!

De Commercieele Club Groningen heeft er een echte Ridder in de gelederen bij. Niet een ouderwetse edelman, maar wel iemand die op grond van eígen verdiensten de titel ‘Ridder’ mag voeren, en wel: Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Commercieele Club haalt Zakenvrouw van de Wereld naar Groningen!

Yes! De Commercieele Club Groningen is er in geslaagd een top-spreker naar Groningen te lokken. Een spreker zelfs van wereldformaat! Niemand minder dan de ‘Zakenvrouw van de Wereld’ – een vrouw die deze titel won in mei 2018.

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe editie van Consigne

Er wordt op dit moment weer hard gewerkt aan het zomernummer van Consigne. De eerste verhalen staan al op papier, de huisfotografen hebben hun eerste platen geschoten en de eerste advertenties zijn verkocht. 

Paul Dijkstra-award van Commercieele Club Groningen naar ondernemend JCC-lid Marijn Poelman (27) van Qlic

Een nieuwe generatie talentvolle jonge ondernemers dient zich aan. Er hangt in Groningen bij jongeren momenteel een zéer vruchtbaar ondernemersklimaat.

Heleen van Balen, Xandra Groenewold en Gerard Schijf: woorden schieten tekort, maar Word Cloud niet….

Hoe neem je afscheid van drie bestuursleden die jarenlang hun beste krachten, creativiteit en denkvermogen hebben ingezet voor de Commercieele Club Groningen?

Wisseling van de wacht en nieuwe energie houden Commercieele Club Groningen op volle sterkte

Het bestuur van de Commercieele Club Groningen is weer op volle sterkte. Tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering op maandag 1 april in De Coendersborg namen drie bestuursleden afscheid en konden hun opvolgers worden geïnstalleerd.

Eigenaren Jumbo’s Groningen boordevol ideeën en ambitie

Zesenzestig leden van de Commercieele Club Groningen die met open mond van verbazing braaf zitten te luisteren naar inleidingen van twee van de meest opmerkelijke ondernemers van Groningen.

Kookworkshops: heerlijke mediterrane gerechten én een steeds sterker netwerk

Het was precies op dag dat de Commercieele Club Groningen haar 73ste verjaardag vierde: maandag 18 maart kwamen leden van deze vereniging bij elkaar op verschillende locaties in Groningen; De Sleutel, Dennis Cooking Place en bij La Sanne.

Paul Dijkstra Award

Het toenmalig bestuur van de Commercieele Club Groningen heeft in 1999 besloten om de heer Paul Dijkstra vanwege zijn grote verdiensten voor de Club naast het verlenen van het ere-lidmaatschap, te onderscheiden met de Paul Dijkstra Award.

Commercieele Club Groningen geeft actie ‘Formule 1 naar Assen’ een steuntje in de rug

Het tij lijkt te keren voor Assen als locatie voor de Formule 1 Grand Prix in 2020. Leek het er tot voor kort op dat Assen kansloos zou zijn en dat de baan van prins Bernhard in Zandvoort deze grandioze publiekstrekker zou organiseren, nu is Assen toch weer in de race. De Commercieele Club Groningen heeft daar een steentje aan bijgedragen..

Commercieele Club Groningen redt het klimaat en nog meer klein club-nieuws…

De Commercieele Club Groningen als redder van het klimaat. Gelooft u dat? Nee? Lees dan verder…

Winnaar van Groninger Ondernemers Prijs Harm Koopman inspireert leden Commercieele Club Groningen

‘Wat zíjn er in Stad en Ommeland toch indrukwekkende bedrijven!’ Dat zullen veel van de aanwezige leden van de Commercieele Club Groningen in De Coendersborg donderdag 7 februari voor zichzelf hebben vastgesteld na een bijzondere inleiding van Harm Koopman (44), één van de directieleden van het familiebedrijf de Koopman Logistics Group uit Leek.

Historische gebeurtenissen bij Commercieele Club Groningen

Het werd een historische avond, dinsdag de 22ste januari van het jaar 2019. Er zouden deze avond twee zaken gebeuren die in de lange geschiedenis van de Commercieele Club Groningen nog niet eerder waren voorgekomen…

Hoe de Commercieele Club Groningen zorgde voor een optimale start van 2019

Hoe kun je de maand januari zó beginnen dat je gezond en ontspannen een heel nieuw jaar tegemoet gaat en vol inspiratie en nieuwe energie alle uitdagingen in je professionele leven op wilt pakken? Leden van de Commercieele Club Groningen vonden het antwoord tijdens een bijzonder clubevenement op zondagmiddag 6 januari…

Kerstgala lokt Luciano Pavarotti, Placido Domingo en José Carreras naar DOT in Groningen: bekijk de foto’s

Het Kerstgala 2018 van de Commercieele Club Groningen – georganiseerd in samenwerking met de Commercieele Club Senioren en de Jongeren Commerciële Club Groningen – kan nu al historisch worden genoemd.

Consigne brengt weer licht in de donkere dagen!

Binnenkort verschijnt hij weer: Consigne, het oudste zakenblad van Groningen en het verenigingsblad van de Commercieele Club Groningen. Maar tegenwoordig ook van De Commercieele Club Groningen Senioren (CCGS) en de Jongeren Commerciële Club (JCC).

Commercieele Club haalt banden met beroepsonderwijs aan en treedt in voetsporen Willem-Alexander

Leven ondernemers en onderwijs in twee verschillende werelden? In Groningen in elk geval niet! Mede dankzij de Commercieele Club Groningen zijn er momenteel innige banden niet alleen met het HBO maar óok met het beroepsonderwijs.

Commercieele Club Groningen: flinke aanwas nieuwe leden

De Commercieele Club Groningen is in de groei! Ondernemers en ondernemende mensen uit zeer uiteenlopende branches van de Groningse economie hebben zich de afgelopen maanden aangemeld, waardoor de vereniging een zeer geschakeerde afspiegeling is en blijft van de Groningse economie.

Inspirerend theater voor leden Commercieele Club Groningen

Heeft u onlangs nog uitzonderlijk dynamische en opmerkelijk geïnspireerde Groningse ondernemers gesproken? Grote kans dat het gaat om leden van de Commercieele Club Groningen!

Hoe Commercieele Club Groningen FC Groningen weer zal laten juichen…

Hoe kun je op wetenschappelijk verantwoorde wijze voetballen? Voetbal heeft toch veel meer met creativiteit te maken dan met wetenschap? Leden van de Commercieele Club Groningen (CCG) denken daar sinds kort héel anders over!

Chique bierproeverij in Glimmen voor Commercieele Clubs met top-spreker Willem Swinkels

Een spreker uit de hoogste regionen van ondernemend Nederland: dat zou je zeker kunnen zeggen van Willem Swinkels. Hij was de gastspreker die (veel) leden van de Commercieele Club Groningen maandagavond 24 september een onvergetelijke en in elk geval zeer informatieve avond bezorgde in restaurant De Kastanjehoeve in Glimmen.

17 oktober Social Impact Day Noord – Business is the most powerful force in society – Column Harm Post

Op 17 oktober 2018 wordt voor de derde keer op rij de Social Impact Day Noord georganiseerd. Een dag waarop maatschappelijk betrokken ondernemers elkaar ontmoeten en laten inspireren.

Druk bezochte 28 Augustus Rede in Academiegebouw met Rob de Wijk

De Commercieele Club Groningen heeft er mede toe bijgedragen dat de ’28-Augustus Rede’ tijdens Groningens Ontzet zich ontwikkelt tot een zeer gezaghebbend evenement, met tot nadenken-stemmende sprekers.

Hoe de Commercieele Club de Groningse economie door de zomer hielp…

Op het moment dat u dit leest, is iedereen al weer enkele weken uitgerust teruggekeerd van vakantie en waarschijnlijk verfrist en met hernieuwde energie aan de slag gegaan.

Uitreiking van de CCG Scriptieprijs

De CCG-Scriptieprijs is op 12 juli jl. uitgereikt aan Jildou Bouma. Ze onderzocht de mogelijkheden van marktuitbreiding naar Duitsland voor een online groothandel.

Palingparty opnieuw grote trekpleister Commercieele Clubs

Het was zéer gezellig en zéer druk bij de traditionele Palingparty aan de vooravond van de zomervakantie. Leden zowel van de Commercieele Club Groningen, als van de Commercieele Club Groningen Senioren, én het bestuur van de Jongeren Commerciële Club Groningen (JCC) waren in groten getale naar dit evenement gekomen in de Buiten sociëteit, het statige gebouw van zeilvereniging VWDTP aan de Meerweg in Groningen.

Astronaut André Kuipers blijkt spreker van buitenaards niveau

Hij verbleef een half jaar in het internationale ruimtestation ISS en met zijn verhaal kreeg astronaut André Kuipers ongeveer 200 ondernemers en young professionals in het fulldome theater van DOT helemaal stil.

Hoe leden Commercieele Club prachtige oplossingen bedachten bij een bezoek aan Bax Bier…

Eén van de manieren waardoor leden van de Commercieele Club Groningen elkaar beter kunnen leren kennen en zo hun netwerk vergroten, is het bijwonen van bijzondere activiteiten.

De Commercieele Club bezoekt duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland: Energy Academy Building

Leden van de Commercieele Club Groningen zijn hélemaal bijgepraat over ambities, plannen en ontwikkelingen in Groningen op weg naar een duurzamere samenleving.

Commercieele Clubleden omgeschoold tot top-plantenverkoper!

De Commercieele Club Groningen zorgt voor verrassingen. Dat bleek woensdag 11 april weer eens. Alle bezoekers aan de clubbijeenkomst in De Coendersborg werden in recordtijd klaargestoomd tot plantenteler en marketingspecialist, die op uiterst creatieve wijze bloemen en planten kunnen verkopen.

Algemene Ledenvergadering

“De vereniging staat er goed voor”. Dat was de boodschap van voorzitter Harm Post aan de leden van de Commercieele Club Groningen tijdens de algemene ledenvergadering van 29 maart.

Verslag van de 1- aprilborrel bij Century Autogroep

Commerciële clubs vieren de lente met borrel bij Century Autogroep Op een van de eerste mooie dagen van het nieuwe jaar hebben de leden van de Commercieele Club Groningen (CCG) en de Jongeren Commerciële Club (JCC) de lente gevierd tijdens de drukbezochte 1 April-borrel bij Century Autogroep. De gastheer ontving op donderdag 29 maart de leden van de commerciële […]

Bijeenkomst van maandag 11 juni a.s. vanaf 19.30 uur in DOT

Op maandag 11 juni a.s. staat onze volgende ‘grote spreker’ gepland. En dit keer is hij ‘buitenaards’ goed!

Kookworkshops grote trekpleister bij Commercieele Club Groningen

‘Meedoen aan deze kookworkshop is niet alleen gezellig en lekker, maar het is ook een uitstékende manier om nieuwe mensen te ontmoeten. ‘Het gaat heel gemakkelijk dat je van iemand die je aan het begin van de avond nog niet kende aan het einde heel erg veel weet en dat je er dan een interessant contact bij hebt!

Indrukwekkende lezing over geuren druk bezocht door leden Commercieele Club Groningen

Hoe rook Napoleon Bonaparte? Wat was de favoriete geurstof van keizer Nero? Waarom hebben we twee neusgaten? Deze en vele andere vragen werden beantwoord tijdens een opmerkelijke lezing voor leden van de Commercieele Club Groningen op maandagavond 5 maart in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Nieuwe energie, nieuw elan en veel nieuwe leden

Nieuwe leden, nieuw elan. Zo zou je de bijzondere bijeenkomst van maandagmiddag 5 maart in vier woorden kunnen samenvatten. Het betrof een introductiebijeenkomst voor nieuwe leden van de Commercieele Club Groningen, voorafgaand aan een regulier club-event in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen dit keer.

Op bezoek bij top-biofarmaceutisch bedrijf InnoCore

‘Super-leerzaam, maar ook gewoon gezellig!’ En: ‘Alweer een bedrijf in Groningen waar ik nauwelijks iets van wist, maar dat wel bij de wereldtop hoort!’

Nieuw magazine Consigne/Inside zeer positief ontvangen

Bij honderden leden van de Commercieele Club Groningen, de Commercieele Club Senioren en de Jongeren Commerciële Club is tijdens de feestdagen het nieuwe verenigingsblad ‘Consigne/Inside’ op de deurmat geploft.

Nieuwjaarswandeling: frisse start 2018 in zonovergoten en winters Norg

Leden van de Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club Groningen zijn het nieuwe jaar gezond van start gegaan.

Kerstgala: gezellig, sprankelend én inspirerend afscheid van 2017

Het Kerstgala 2017 van de Commercieele Club Groningen, de Commercieele Club Senioren en de Jongeren Commerciële Club was er een om nooit te vergeten!

Bekijk de nieuwe Consigne/Inside direct online

Bekijk de nieuwe Consigne/Inside direct online. Je krijgt hem een dezer weken ook in de bus. Heel veel leesplezier gewenst en we horen graag je eventuele feedback of complimenten? De volgende keer zelf in het blad staan? We zoeken altijd mooie en inspirerende verhalen vanuit de Club. Neem contact op met codi@jcc-groningen.nl voor een publicatie.

CCG steelt show in Tweede Kamer met Knol’s koek

Eén van de meest leerzame en indrukwekkende ‘bedrijfsbezoeken’ van de laatste tijd. Dat kun je –  zonder andere bedrijfsbezoeken tekort te willen doen – zeker zeggen over de reis van de Commercieele Club Groningen naar de Tweede Kamer.

Leden Commercieele Club Groningen tijdens Promotiedagen bijgepraat over “Leeuwarden, Culturele Hoofdstad”

Wat hebben Harm Post, voorzitter van de Commercieele Club Groningen, en Tjeerd van Bekkum, directeur van de organisatie Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018 met elkaar gemeen?

Leden Commercieele Club onder indruk van werkbezoek aan Beatrix Kinderziekenhuis

Het was een zeer indrukwekkende bijeenkomst donderdagmiddag 26 oktober. Leden van de Commercieele Club Groningen brachten toen een bezoek aan het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG in Groningen.

Commercieele Club Groningen haalt banden met ondernemers Oldenburg verder aan

Tientallen leden van de Commercieele Club Groningen waren donderdag 19 oktober aanwezig bij een ontvangst van Duitse ondernemers en bestuurders uit Oldenburg in Groningen.

Commercieele Club Groningen haalt noordelijke banden aan in Assen

 “Het Noorden moet het samen doen!”, zei onlangs de waarnemend commissaris van de koning in Drenthe, Jozias van Aartsen. Deze oproep is in elk geval uitstekend nagevolgd door leden van de Commercieele Club Groningen, het Commercieel Centrum Assen en Friese Zaken.

Indrukwekkende en druk bezochte lezing Rob de Wijk in De Coendersborg

De Commercieele Club Groningen is het na-zomerse verenigingsseizoen begonnen met een indrukwekkende lezing van prof. Rob de Wijk.

Zomerborrel: welkome onderbreking

Een zeer welkome onderbreking in de activiteiten-luwe zomervakantie.

Creativiteit beter benutten n.a.v. bijeenkomst d.d. 11 september jl.

Ieder mens is van nature creatief. Als werkgever is het de kunst hier op een goede manier gebruik van te maken.