Nieuws & actualiteiten

Nullam non nulla lacus. Fusce mauris diam, lobortis sed luctus eu, interdum sed lectus. Praesent mauris enim, condimentum a ligula a, interdum rhoncus odio.

17 oktober Social Impact Day Noord – Business is the most powerful force in society – Column Harm Post

Op 17 oktober 2018 wordt voor de derde keer op rij de Social Impact Day Noord georganiseerd. Een dag waarop maatschappelijk betrokken ondernemers elkaar ontmoeten en laten inspireren.

Druk bezochte 28 Augustus Rede in Academiegebouw met Rob de Wijk

De Commercieele Club Groningen heeft er mede toe bijgedragen dat de ’28-Augustus Rede’ tijdens Groningens Ontzet zich ontwikkelt tot een zeer gezaghebbend evenement, met tot nadenken-stemmende sprekers.

Hoe de Commercieele Club de Groningse economie door de zomer hielp…

Op het moment dat u dit leest, is iedereen al weer enkele weken uitgerust teruggekeerd van vakantie en waarschijnlijk verfrist en met hernieuwde energie aan de slag gegaan.

Uitreiking van de CCG Scriptieprijs

De CCG-Scriptieprijs is op 12 juli jl. uitgereikt aan Jildou Bouma. Ze onderzocht de mogelijkheden van marktuitbreiding naar Duitsland voor een online groothandel.

Palingparty opnieuw grote trekpleister Commercieele Clubs

Het was zéer gezellig en zéer druk bij de traditionele Palingparty aan de vooravond van de zomervakantie. Leden zowel van de Commercieele Club Groningen, als van de Commercieele Club Groningen Senioren, én het bestuur van de Jongeren Commerciële Club Groningen (JCC) waren in groten getale naar dit evenement gekomen in de Buiten sociëteit, het statige gebouw van zeilvereniging VWDTP aan de Meerweg in Groningen.

Nieuwsbrieven

Bekijk hier de verzonden nieuwsbrieven.

Astronaut André Kuipers blijkt spreker van buitenaards niveau

Hij verbleef een half jaar in het internationale ruimtestation ISS en met zijn verhaal kreeg astronaut André Kuipers ongeveer 200 ondernemers en young professionals in het fulldome theater van DOT helemaal stil.

Hoe leden Commercieele Club prachtige oplossingen bedachten bij een bezoek aan Bax Bier…

Eén van de manieren waardoor leden van de Commercieele Club Groningen elkaar beter kunnen leren kennen en zo hun netwerk vergroten, is het bijwonen van bijzondere activiteiten.

De Commercieele Club bezoekt duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland: Energy Academy Building

Leden van de Commercieele Club Groningen zijn hélemaal bijgepraat over ambities, plannen en ontwikkelingen in Groningen op weg naar een duurzamere samenleving.

Commercieele Clubleden omgeschoold tot top-plantenverkoper!

De Commercieele Club Groningen zorgt voor verrassingen. Dat bleek woensdag 11 april weer eens. Alle bezoekers aan de clubbijeenkomst in De Coendersborg werden in recordtijd klaargestoomd tot plantenteler en marketingspecialist, die op uiterst creatieve wijze bloemen en planten kunnen verkopen.

Algemene Ledenvergadering

“De vereniging staat er goed voor”. Dat was de boodschap van voorzitter Harm Post aan de leden van de Commercieele Club Groningen tijdens de algemene ledenvergadering van 29 maart.

Verslag van de 1- aprilborrel bij Century Autogroep

Commerciële clubs vieren de lente met borrel bij Century Autogroep Op een van de eerste mooie dagen van het nieuwe jaar hebben de leden van de Commercieele Club Groningen (CCG) en de Jongeren Commerciële Club (JCC) de lente gevierd tijdens de drukbezochte 1 April-borrel bij Century Autogroep. De gastheer ontving op donderdag 29 maart de leden van de commerciële […]

Bijeenkomst van maandag 11 juni a.s. vanaf 19.30 uur in DOT

Op maandag 11 juni a.s. staat onze volgende ‘grote spreker’ gepland. En dit keer is hij ‘buitenaards’ goed!

Kookworkshops grote trekpleister bij Commercieele Club Groningen

‘Meedoen aan deze kookworkshop is niet alleen gezellig en lekker, maar het is ook een uitstékende manier om nieuwe mensen te ontmoeten. ‘Het gaat heel gemakkelijk dat je van iemand die je aan het begin van de avond nog niet kende aan het einde heel erg veel weet en dat je er dan een interessant contact bij hebt!

Indrukwekkende lezing over geuren druk bezocht door leden Commercieele Club Groningen

Hoe rook Napoleon Bonaparte? Wat was de favoriete geurstof van keizer Nero? Waarom hebben we twee neusgaten? Deze en vele andere vragen werden beantwoord tijdens een opmerkelijke lezing voor leden van de Commercieele Club Groningen op maandagavond 5 maart in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

Nieuwe energie, nieuw elan en veel nieuwe leden

Nieuwe leden, nieuw elan. Zo zou je de bijzondere bijeenkomst van maandagmiddag 5 maart in vier woorden kunnen samenvatten. Het betrof een introductiebijeenkomst voor nieuwe leden van de Commercieele Club Groningen, voorafgaand aan een regulier club-event in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen dit keer.

Op bezoek bij top-biofarmaceutisch bedrijf InnoCore

‘Super-leerzaam, maar ook gewoon gezellig!’ En: ‘Alweer een bedrijf in Groningen waar ik nauwelijks iets van wist, maar dat wel bij de wereldtop hoort!’

Nieuw magazine Consigne/Inside zeer positief ontvangen

Bij honderden leden van de Commercieele Club Groningen, de Commercieele Club Senioren en de Jongeren Commerciële Club is tijdens de feestdagen het nieuwe verenigingsblad ‘Consigne/Inside’ op de deurmat geploft.

Nieuwjaarswandeling: frisse start 2018 in zonovergoten en winters Norg

Leden van de Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club Groningen zijn het nieuwe jaar gezond van start gegaan.

Kerstgala: gezellig, sprankelend én inspirerend afscheid van 2017

Het Kerstgala 2017 van de Commercieele Club Groningen, de Commercieele Club Senioren en de Jongeren Commerciële Club was er een om nooit te vergeten!

Bekijk de nieuwe Consigne/Inside direct online

Bekijk de nieuwe Consigne/Inside direct online. Je krijgt hem een dezer weken ook in de bus. Heel veel leesplezier gewenst en we horen graag je eventuele feedback of complimenten? De volgende keer zelf in het blad staan? We zoeken altijd mooie en inspirerende verhalen vanuit de Club. Neem contact op met codi@jcc-groningen.nl voor een publicatie.

CCG steelt show in Tweede Kamer met Knol’s koek

Eén van de meest leerzame en indrukwekkende ‘bedrijfsbezoeken’ van de laatste tijd. Dat kun je –  zonder andere bedrijfsbezoeken tekort te willen doen – zeker zeggen over de reis van de Commercieele Club Groningen naar de Tweede Kamer.

Leden Commercieele Club Groningen tijdens Promotiedagen bijgepraat over “Leeuwarden, Culturele Hoofdstad”

Wat hebben Harm Post, voorzitter van de Commercieele Club Groningen, en Tjeerd van Bekkum, directeur van de organisatie Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018 met elkaar gemeen?

Leden Commercieele Club onder indruk van werkbezoek aan Beatrix Kinderziekenhuis

Het was een zeer indrukwekkende bijeenkomst donderdagmiddag 26 oktober. Leden van de Commercieele Club Groningen brachten toen een bezoek aan het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG in Groningen.

Commercieele Club Groningen haalt banden met ondernemers Oldenburg verder aan

Tientallen leden van de Commercieele Club Groningen waren donderdag 19 oktober aanwezig bij een ontvangst van Duitse ondernemers en bestuurders uit Oldenburg in Groningen.

Commercieele Club Groningen haalt noordelijke banden aan in Assen

 “Het Noorden moet het samen doen!”, zei onlangs de waarnemend commissaris van de koning in Drenthe, Jozias van Aartsen. Deze oproep is in elk geval uitstekend nagevolgd door leden van de Commercieele Club Groningen, het Commercieel Centrum Assen en Friese Zaken.

Indrukwekkende en druk bezochte lezing Rob de Wijk in De Coendersborg

De Commercieele Club Groningen is het na-zomerse verenigingsseizoen begonnen met een indrukwekkende lezing van prof. Rob de Wijk.

Zomerborrel: welkome onderbreking

Een zeer welkome onderbreking in de activiteiten-luwe zomervakantie.

Creativiteit beter benutten n.a.v. bijeenkomst d.d. 11 september jl.

Ieder mens is van nature creatief. Als werkgever is het de kunst hier op een goede manier gebruik van te maken.